Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Pexels и Гугъл стрийт Нов варварски акт разтърси Франция

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Pexels и Гугъл стрийт Нов варварски акт разтърси Франция
Коментари Харесай

Нов терористичен акт във Франция. Обезглавиха 3-ма души в катедралата Нотр Дам в Ница

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels и Google стрийт 

Нов безчовечен акт раздруса Франция преди минути. 

Атаката е в църквата Нотр Дам в Ница.

Трима души са убити, а няколко са ранени след нахлуване с нож в черква във френския град Ница, съобщи Ройтерс, представен от. Нападателят е нахлул в локалната черква и е обезглавил трима души, в това число жена. 

Вътрешният министър Джералд Дарманин съобщи, че се организира полицейска интервенция, а кметът на Ница Кристиан Естрози разгласи, че обвиненият е задържан. Естрози дефинира убийството като терористичен акт. 

Нападението се случва на фона на крайното изостряне на връзките сред Турция и Франция и единствено два дни откакто " Шарли Ебдо " окарикатури турския президент Реджеп Ердоган на корицата си. Началото на този развой пък бе даден от убийството на учителя Самюел Пати, който бе обезглавен в Париж от ислямист, откакто сподели карикатури на пророка Мохамед в час по независимост на изразяването. 

Френският президент Еманюел Макрон се разгласи в отбрана свободата на словото и по-конкретно - за правото да се разгласяват карикатури на пророка Мохамед. " Пати е погубен, тъй като ислямистите желаят нашето бъдеще ", само че Франция " няма да се откаже от своите карикатуристи ", съобщи още Макрон. Заради думите на френския президент турският му сътрудник Реджеп Ердоган съобщи, че " Макрон има потребност от психиатър ".

Все още не е ясно дали офанзивата в Ница е обвързвана с убийството на Пати. 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР